Tesla aandelen kopen: Toekomst (+koop met korting)

Beloof minder en lever meer! Dit is meestal een recept voor succes voor Wall Street bedrijven. Het management stelt hoge verwachtingen op. Het bedrijf komt dan uit met nieuwe automodellen en breekt die verwachtingen. Analisten zeggen: “Wow.” De verwachtingen komen eraan. De upgrades zijn gieten in. Beleggers kopen grote pakketten. De aandelen stijgen snel. Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) lijkt dit van plan te zijn zodat de  TSLA koers zal volgen. Wat zou Elon doen? Tesla aandelen kopen!

Elon Musk “Tesla heeft als enige een toekomst”

 

In tegenstelling tot andere bedrijven die minder beloven en meer waarmaken. Constant meer leveren. En toch werkt het voor het bedrijf. In het afgelopen jaar, steeg de koers van TSLA tot 60% ten opzichte van een 23% winst voor S&P 500.

 

Nu het aandeel kopen op https://www.binck.nl

 

Waarom? Verschillende redenen (de aandeelhouders zijn fans en het bedrijf heeft een fervente fan-base,  Elon Musk word door velen gezien als een visionair, en het bedrijf opent de aanval op de grootste markten van morgen), geen van dat is verdwenen na het bedrijfswinst verslag van het derde kwartaal.

Er is een klein beetje glans verloren, dat is de reden waarom de koers onder de $300 is gekomen, voor de eerste keer sinds mei. Maar na verloop van tijd, zullen ze weer stijgen, en de TSLA koers zal terugveren.

Tesla aandelen stijgen

TSLA koers is misschien wel het meest polariserende aandeel op Wall Street. De Bear-thesis is vrij sterk. Het is een operatie die geld blijft verliezen en dat blijft duwen op het vooruitzicht van de aanhoudende winstgevendheid. Het is een autobedrijf dat handelt op bijna 5 keer waarde (andere grote autobedrijven de handel zijn goed voor minder dan 1-maal omzet). De auto-industrie concurrentie is natuurlijk ook op weg. De hele industrie zou kunnen verliezen een massale Tailwind als de overheid belastingvoordelen voor elektrische voertuigen in de Verenigde Staten te krijgen verlaagd.

Kijk naar wat er gebeurde met EV (Elektrische Voertuigen) verkoop in Georgië, toen die staat kwam met haar $5.000 belastingvoordeel in Juni 2015.

Daarbij, de model 3 opstelling is teleurstellend traag.

Maar de Bull-thesis is nog sterker. Tesla aandelen kopen is misschien wel slim op dit moment.

Ja, het is een operatie die geld verliest, maar de meeste Hyper-groei verhalen zijn geld-verlies operaties. Op deze schaal kan  TSLA enorme winsten genereren.

TSLA koers komt met een reusachtige premium op andere autobedrijven, maar de verkoop van andere autobedrijven gaat in het beste geval omhoog met een paar percenten per jaar. TSLA zal naar verwachting een omzetgroei van 70% in de komende twee jaar krijgen.

De concurrentie komt eraan, maar het is een enorme industrie met snelle groei. Van 2012 tot 2016, is de EV markt in de Verenigde Staten gestegen met zo’n 32% per jaar. Tot dusver dit jaar  is dat groeipercentage in tendens in de categorie van 45%, volgens Peter O’Connor.
Hij is van de unie van bezorgde wetenschappers. Niet alleen is de marktgroei belangrijk, maar het versnelt ook.

Bovendien als dit groeipercentage van 40% langer blijft dan de komende zes jaar, zijn we op zoek naar slechts 10% penetratie van de automobielmarkt in de Verenigde Staten. Dat is nog steeds erg klein. In moderne landen zoals Noorwegen vertegenwoordigt meer dan 40% van de totale nieuwe auto verkoop. Dan is er het feit dat de regeringen in heel Europa en Azië beginnen om doelen te stellen voor 100% EV verkoop in de komende jaren.

Allemaal samen, en zelfs met grote concurrentie, moet Tesla in staat zijn om de enorme 50% meer inkomstengroei percentages voor de komende jaren te ondersteunen.

De vermindering van EV belastingkredieten is een korte termijn wind potentieel. Georgië zag EV verkoop ineenstorting van 1400 voertuigen per maand op 100 per maand nadat de staat heeft stopte met $5 000 het voordeel op elektrische voertuigen. Maar het is een politieke grap. Het is geen garantie voor de intrekking van belastingvoordelen. Bovendien voelt het meer als een korte termijn idee dan een lange termijn. Seculiere tendensen in EV adoptie voelen te sterk om te worden gecompenseerd voor een lange tijd door het elimineren van een fiscale voordelen.

En terwijl de opkomst van model 3 traag was, dit is slechts een deel van wat de mr Musk (Elon) beschreven heeft als “productie hel”. Het bedrijf is erin geslaagd om te navigeren door deze hel, en zal het opnieuw doen met model 3 en het daaropvolgende voertuig.

TSLA Koers

Ik denk niet dat hij gaat altijd snel instorten. De $300 niveau was een kritisch psychologisch niveau voor de koers. Het feit dat hij voortdurend blijft handelen hieronder, vertelt hij me dat de vraag naar investeerders blijft.

Maar ik denk dat het een kans te groeien op de lange termijn. TSLA heeft misschien wel de meest gunstige multi-jaar groeivooruitzichten van een grote cap tech voorraad. En daarmee sluit ik mijn artikel af.

 

Terug naar homepage