Maffia games niet perse slecht

Maffia games niet perse slecht

Al vele jaren word gezegd dat games een negatieve invloed hebben op de jeugd. Zo ook over de maffia game Bendes dat al jaren een ander geluid laat horen. Het online spel kwam in opspraak vanwege virtueel gangsters verzamelen via wat klikken.

Maffia spel

In zo’n maffia spel kun je behalve mensen aanvallen ook gewoon handel drijven. Veel mensen zien het als een sociale gelegenheid.

Natuurlijk kun je gangsters verzamelen maar je leert ook veel. ‘Als je een keer opgelicht zal worden in een maffia game dan laat je je niet meer oplichten op marktplaats’ is een uitspraak van gamer Maffiabaas22.

Media

In de media komen games er vaak niet goed van af. Bovendien worden games geassocieerd met geweldpleging en vandalisme.

Niets blijkt minder waar.

Uit een onderzoek blijkt dat spellen juist goed zijn voor de hersenactiviteit. Bij dit onderzoek weren 2 groepen gemaakt met profpersonen. Over een periode van 3 maanden werd er getest wat de invloed van spellen waren op de hersenen.

Ook maffia spellen waar je kunt schieten zorgen voor een beter zicht. De universiteit van Rochester zei dat het zelfs kon helpen met een lui oog. Vele games verbeterden het zicht sneller dan andere oplossingen.

Een bekend spel dat online ook te spelen zijn maffia spelen. In zo’n maffia game waarbij je in het spel je ogen sluit samen met een aantal andere spelers. Om en om kies je iemand die je verdenkt. Tot je als winnaar overblijft in het spel.

Online Games en VR

Tegenwoordig is VR in opkomst en dit zorgt voor nog betere resultaten. In dit soort spellen beweeg je ook fysiek. Het is al bewezen dat in VR Games veel verschillende problemen kunnen worden aangepakt.

De Oculus Rift is een goed voorbeeld. Waar er al vele avontuur, mafia en online games beschikbaar zijn. Er worden educatieve spellen ontwikkelt die kunnen bijdragen op verschillende vlakken.

Verschillende studio’s spelen hier al op in.

Radio

Geef een reactie